Wie zijn wij

Het team van zorgboerderij Het Strotouw is opgebouwd rond eigenaresse en initiatiefneemster Annelies de Regt.

Annelies

Ik ben geboren en getogen op deze boerderij, waar ik sinds 2002 ook weer woon met mijn gezin. Na enige jaren in de vg sector gewerkt te hebben, ben ik in 2003 gestart met een zorgboerderij op deze locatie in samenwerking met een grote zorg organisatie. Ons specialisme in deze jaren was het werken met mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Een doelgroep waar vrijwel geen enkele boerderij nog mee werkte. Tijdens deze jaren heb ik diverse bijscholingen gedaan om me te blijven ontwikkelen.

In 2017 heb ik de opleiding “Paard en hulpverlening” gedaan om meer te leren over de interactie tussen paarden en mensen. Om daar mee aan het werk te kunnen, ben ik “Per Paard” gestart: therapeutisch paardrijden en coaching met paarden.

Begin 2020 ben ik gestopt met de toenmalige zorgboerderij en heb ik me meer gericht op het werken met de paarden. Nu is de tijd rijp om zelfstandig dagbesteding aan te bieden op deze fijne plek. Ik geniet zelf erg van de dieren en de ruimte en wil dit graag delen met mensen die daar baat bij hebben. Cliënten zien groeien en bloeien, is ontzettend fijn.


Onze visie

Achtergrond naam en logo

Strotouwtjes zijn de touwen waarmee baaltjes hooi of stro worden samengebonden. Een boer heeft altijd strotouw bij de hand, want je kunt er van alles mee oplossen: spullen vastbinden, een dier vangen, een kapot onderdeel zekeren, als broekriem gebruiken enz.. Het is oersterk en flexibel en volop voorradig op de boerderij.

Voor mij staat het strotouw symbool voor mijn manier van denken en ondernemen: als het basismateriaal in orde is, kun je er alle kanten mee op. De basis is in dit geval: de locatie en mijn kennis van en plezier in het begeleiden van mensen met een hulpvraag. Ik heb er op leren vertrouwen, dat ik vanuit een goede basis kan mee bewegen met de dingen die op mijn pad komen. En zo wil ik ook werken met mijn cliënten.

Het logo heeft ruwweg de vorm van een hart: menselijk, flexibel en zonder knellende knoop. Met dank aan Lucille Fenouil  www.lucillefenouil.com.