Visie

Ieder mens heeft er baat bij om een verbinding te maken met de natuur. Wij zijn daar onderdeel van, ook al is dat voor velen naar de achtergrond verdwenen. Juist mensen die afwijken van wat men “de norm” noemt, kunnen hun kracht (terug) vinden door mee te gaan in het ritme van de natuur.

Door de wind, de kou of de warmte, de zon en de regen te voelen, word je geprikkeld en worden je zintuigen wakker geschud. Datzelfde geldt voor het ruiken en voelen van de dieren, het gras en zelfs de mest.

Door mensen op een veilige manier uit te dagen om mee te doen, doe je een beroep op hun kwaliteiten. Dat vergroot het zelfvertrouwen. Mee doen kan in heel kleine handelingen zitten: Het bakje aangeven waar het voer in moet. Of door mee te doen met het roepen van de dieren. Iedereen wil er toe doen en onze begeleiding is er op gericht om mensen dat gevoel te geven.

“Probeer het zelf maar.”

Die zin staat voor de visie van zorgboerderij Het Strotouw. Lukt het dan niet, dan zoeken we net zolang naar een manier totdat het wel lukt. Daarentegen is er ook alle ruimte voor mee beleven: kijken, horen, voelen. Dat lijkt passief, maar ook dat doet een beroep op je zintuigen.

We zijn zoveel mogelijk buiten en in de stallen. Binnen zitten kan altijd nog en neemt vaak toch al een groot deel van onze tijd in. Is het echt te koud of te nat, dan is er een grote, gezellige binnenruimte om activiteiten te doen.