Zorgboerderij Het Strotouw

Reviews

Superblij met zorgboerderij het Strotouw

Voor onze dochter Nadja (18) zocht ik een leuke dagbestedingsplek die bij haar past. Een plek waar zij gezien wordt, een niet te grote groep. Zelf wilde Nadja heel graag ‘op de boerderij werken’. Best een uitdaging als je in een rolstoel zit en bij veel klusjes hulp nodig hebt. Waar vind je zo’n plek?

Wij vonden die bij Het Strotouw. Annelies en vrijwilligers stralen rust en gezelligheid uit. Zij verstaan als geen ander het begrip ‘meebewegen’.  De ene dag staat Nadja in de ‘aan’ stand en heeft ze energie te over, de andere dag trekt ze zich liever iets meer terug. Dat kan en mag. Als moeder vind ik het heel fijn om te zien dat er contact en verbinding ontstaat tussen de verschillende deelnemers. Dat de groep heterogeen is vind ik daarbij alleen maar een voordeel.

Wat ook fijn is, is dat er in mogelijkheden wordt gedacht. Zo is Nadja niet zindelijk en is er geen speciaal aangepast toilet, maar een bed in een aanlengende ruimte bood uitkomst. Daarop wordt Nadja nu verschoond. Dat ‘out of the box’ denken ervaar ik als ouder zeker niet overal.

Ik geniet er enorm van als ik Nadja met rode konen ophaal omdat ze zoveel buiten en in beweging is geweest. Dat is uniek hoor als je rolstoelafhankelijk bent.

Trefwoorden die ik bij Het Strotouw vind passen:

  • Uitdagende activiteiten
  • Afwisseling in de activiteiten
  • Gezien en gehoord worden
  • Ruimte om je even terug te trekken
  • Fijne prikkelarme en ruime binnenruimte
  • Respectvolle manier van met elkaars verschillen omgaan
  • Ervaren team

Wat een fijne plek om te zijn... alles kan en niets hoeft.

Felix komt per december 2022 naar Strotouw en gaat er met veel plezier naartoe.

De dieren, het buitenleven en het fysieke werk maken het prettig en aangenaam, dit is duidelijk zichtbaar wanneer Felix en ik z’n dag doornemen. Van 12.00 tot 17.00 uur is eigenlijk zo voorbij, meestal starten ze met nog een klein klusje in de stal en vervolgens is er een lunch. Een gebakken ei en de boterham, samen de tafel dekken en de afwas om vervolgens weer aan het werk te gaan.

Dit kan het lakken van een bank zijn of de stallen uitmesten, zelfs een x de geboorte van 2 lammetjes mee mogen maken… prachtig !!

Al met al ben ik heel blij dat Zorgboerderij Strotouw op ons pad is gekomen en m’n vader hier z’n fijne uurtjes kan beleven.